POP FICTION, de Toni Gol

Alabatre 68_ok

Títol_ Pop Fiction
Autor_ Toni Gol Roca
Col·lecció_ alabatre, 68
Pàgs_ 88
PVP_ 13€
ISBN_ 978-84-944330-9-2

Toni Gol Roca (Gironella, 1960). Iniciats els estudis de filologia hispànica i d’història va emprendre la recerca sobre el carlisme durant la dècada dels vuitanta, tasca que segueix compaginant amb la prehistòria, les ciències religioses i la literatura. Dinamitzador cultural, organitza itineraris històrics i literaris i imparteix xerrades, conferències, seminaris i tallers de poesia i d’oratòria poètica, tasques que compagina amb la seva feina com a guia històric i cultural.
Ha publicat Acteón descubre a Diana en su baño (Premi Antoni Rovira, 1985), Enamorat de Wendy D. (Premi Goleta i Bergantí, 1990), Peter lluitant a la roca de la calavera (Premi l’Espurna del Clot, 1996), La tercera conjuració. La revolta carlista i la tercera guerra civil a Berga i comarca (1872-1876) (Premi Pinós i Mataplana, 1987) i Haikus del Pedraforca (2013). Ha estat guanyador, també, del premi de poesia Josep Fàbregas i Capell amb El nen i la penombra del bosc sobre el riu (1995) i Policromia (1998).
Pop Fiction és un retorn disfressat de pulp. Després d’anys de preguntar-nos, on é Tonigol?, l’anagogia romàntica i eròtica d’aquell Manero que havíem perdut entre carlinades i haikus de la muntanya ens torna a colpir amb un poemari que a poc a poc transforma la irreflexió mística en un instint sensual vestit de pop vintage provocador i agosarat. Toni Gol segueix bastint, així, la seva exclusivitat i la seva poètica original i única, impossible d’etiquetar, impossible d’ignorar.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter