Francesc Garriga («ragtime», LaBreu edicions, 2012) i Antoni Clapés (trad. de «Tomba de Lou», Cafè Central – Eumo Editorial), guardonats amb el premi Cavall Verd!!!

Benvolguts, l’equip de LaBreu vol donar la més efusiva de les felicitacions al poeta Francesc Garriga i a l’editor i traductor Antoni Clapés pels respectius Premi Cavall Verd amb què han estat guardonats!!

Us adjuntem la notícia que va donar el diari Ara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El jurat dels Premis Cavall Verd, que convoca l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), ha atorgat els seus dos guardons –el Premi Josep M. Llompart al millor recull poètic en català publicat el 2011 i el Premi Rafel Jaume a la millor traducció poètica publicada en català– a Francesc Garriga, per l’obra Ragtime (Labreu Edicions), i a Antoni Clapés, per la seva traducció de Tomba de Lou, de Denise Desautels (Cafè Central – Eumo Editorial), respectivament. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc dissabte 24 de març, en el transcurs d’un sopar al restaurant Can March de Manacor.

A Ragtime (Labreu Edicions), Francesc Garriga fa una mena de gir visual cap al passat, però no en un sentit elegíac, perquè aquest passat s’emmiralla constantment en un present esquerp i en la incertesa d’un futur que recorden al poeta tot allò que podria haver estat i no ha estat, tot allò que es perd en el difícil equilibri d’una subsistència fidel a una manera personal i intransferible d’entendre el món.

Tomba de Lou, de Denise Desautels (Cafè Central – Eumo Editorial), traduït per Antoni Clapés, és un llarg poema en prosa sobre la pèrdua, sobre el dolor. Després del llarg procés de malaltia de Lou, l’amiga de l’ànima –potser l’alter ego de Desautels–la consciència de la desaparició infligeix en la poeta un sofriment a frec de l’indicible: és a dir, l’objecte i el subjecte mateix de l’escriptura poètica.

Homenatge a Miquel Àngel Riera

Els Premis Cavall Verd reten, com ja és tradicional en aquests guardons, un homenatge a un escriptor. Enguany, l’autor que rep aquest tribut és el poeta i novel·lista Miquel Àngel Riera (Manacor, 1930 – Palma, 1996), entorn al qual girarà tot el programa d’activitats de dissabte 24 de març.

Categoria: Alabatre  |  Etiquetes:

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter