Jordi Nopca distingit amb el premi II Memorial Pere Rodeja que atorga el Gremi de Llibreters

Jordi Nopca, escriptor i periodista de l’ARA, rep el premi del Gremi de Llibreters

El jurat ha valorat la voluntat de Nopca “d’oferir als lectors una mirada àmplia, innovadora i completa de la realitat literària del nostre país”.

Jordi Nopca / ESTER ANDORRÀ

L’escriptor i periodista del diari ARA, Jordi Nopca, ha estat distingit amb el II Memorial Pere Rodeja que atorga el Gremi de Llibreters. L’altre premiat ha estat la llibreria la 2 de Viladrich de Tortosa. El jurat ha volgut reconèixer la voluntat del jove periodista “d’oferir als lectors una mirada àmplia, innovadora i completa de la realitat literària del nostre país”. El Gremi de Llibreters també ha valorat la capacitat de treball de Nopca, que recentment ha publicat la seva primera novel·la ‘El Talent’, i la seva presència a tot tipus d’actes i esdeveniments.

“Ha estat una sorpresa. No m’esperava que escollissin algú tan jove com jo”, ha assegurat el jove quan s’ha assabentat de la decisió del jurat. El periodista ha explicat que la seva principal motivació és “la transversalitat. Tant m’interessa un llibre de poesia com els últims moviments editorials del mercat en llengua catalana i m’agrada mirar-m’ho tot amb els mateixos ulls”. El jove escriptor  ha confessat que és un home inquiet: “Quan no he d’estar a la redacció, intento assistir a actes, col·laborar amb recitals; també m’he implicat en la promoció de la meva novel·la ‘El talent’, sobretot tenint en compte que l’ha publicada una editorial petita amb una estructura minúscula. El actes al territori fa que la gent pugui descobrir altres realitats”.

El jurat també ha premiat la llibreria la 2 de Viladrich per la “seva capacitat de continuïtat, relleu i reinvenció comercial”. L’aposta de la llibreria per les noves tecnologies i la realitat digital ha estat un altre valor que ha destacat el jurat. El responsable de la llibreria, Rafel Rovira, ha assegurat que el premi “és un reconeixement a l’esforç que fem en la venda i difusió de llibres sense esperar res especial a canvi. La 2 de Viladrich és una de les llibreries més antigues d’Europa. Els seus orígens es remunten el 1760.

Categoria: Blogs, Cicuta, Premsa, Rotatori  |  Etiquetes: , ,

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter