Un autor novell
Sebastà Portell encara estudia. Va fer Publicitat i Relacions Públiques a la Pompeu Fabra i ara estudia Llengua i Literatura Catalana per la UOC. Ha escrit teatre, contes i un assaig sobre l’escriptora Antònia Vicens. Ha guanyat alguns premis, les seves obres s’han representat… L’any passat va estrenar-se en la signatura de llibres de Sant Jordi amb el seu llibre Maracaibo. Aquest any torna al Passeig de Gràcia, tot i que ha canviat de vorera, per presentar La recerca del flamenc (La Breu editorial), un llibre de contes escrit a sis mans amb Joan Todó i amb Jaume C. Pons Alorda.
Perspectives limitades
Portell sap que avui no tindrà grans cues. En una estona només se li ha aproximat una senyora perquè li signés un llibre. I malgrat tot té una gran il·lusió amb el dia de Sant Jordi: “És la part dolça d’escriure. Reps el teu premi quan la gent ve a buscar-te. És un dia molt bonic”. “Seria bo que hi hagués dos o tres Sant Jordis cada any”, afegeix.
Les limitacions
Tot i que la valoració que fa de la festa de Sant Jordi és entusiasta, ja que a la seva Mallorca natal la festa no té tanta volada, Portell no deixa de ser conscient de les limitacions de la diada. “L’únic que em fa llàstima”, reflexiona, “és que aquest dia serveix per fer sentir una mica millor a aquell que no llegeix mai. És una mena de premi de consolació”: També li fa pena “que alguns grans grups editorials es dediquin a maniobres poc ètiques que ens acaben per fer mal a tots”.
El Sant Jordi d’un autor
Portell fa sis anys que és a Barcelona, i està encantadíssim amb aquesta festa. I això que és un comprador compulsiu, que no passa gaires dies sense comprar un llibre. “Per a mi cada dia és Sant Jordi”, explica: “No puc entrar en una llibreria sense endur-me alguna cosa”. Avui, amb més motiu encara comprarà un llibre, però encara no sap quin: “Em deixaré enamorar”, comenta.
Gustau Nerín Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dissabte, 23 d’abril de 2016, El Nacional.cat