Avui recomanem “Birnam” de Víctor Sunyol, publicat per la col·lecció Cicuta de LaBreu Edicions.
Si voleu escoltar la ressenya incloent-hi un fragment de l’obra, la teniu aquí:
Víctor Sunyol és més conegut en cercles poètics i musicals que en el purament narratiu. Ara però, acaba de publicar aquest “Birnam”, el nom del bosc anglès que un dia havia d’aixecar-se i acabar amb Macbeth a la tragèdia shakesperiana. Almenys, això és el que anunciaven les bruixes quan li llegeixen l’oracle.
Birnam és un monòleg teatral, una peça que pot ser llegida un vespre de cap de setmana, en el qual un actor resta a l’espera de ser cridat a escena per interpretar el personatge de Duncan. És en el marc d’aquesta espera que l’actor fa una reflexió sobre el teatre, el poder, la paraula i la condició humana.
113 pàgines d’una intensitat ferotge en les quals el personatge dubta de si sortir o no sortir a escena – en la més pura interrogació hamletiana – i amb nombroses referències a tragèdies i comèdies de Shakespeare. Malgrat tot no és una obra per a entesos. Es pot llegir sense tenir aquestes referències i un cop acabat, segurament, ens despertarà més interès per l’obra del dramaturg anglès.
Que Birnam és una obra recomanable també ho indica que en aquest últim Festival Shakespeare de Barcelona, va ser representada per l’autor Lluís Soler a la Biblioteca de Catalunya.
“Birnam” de Víctor Sunyol, publicada a la col·lecció Cicuta de LaBreu Edicions ens garanteix una estona de reflexió posterior.
La trobareu a un preu de 13 euros a totes les llibreries. Per més que volteu, el preu a tot arreu serà el mateix perquè la llei del llibre estableix que el preu és fix.
al bloc de la llibreria NoLlegiu (17.12.14)