crònica del recital de Xavier Mas Craviotto i Max Codinach al cicle Poesia als Parcs (08.06.22)

Poesia als parcs aposta per donar veu a joves poetes amb Xavier Mas Craviotto i Max Codinach, al Parc de la Serralada Litoral

Instant del recital al Parc de la Serralada Litoral. Autor: Tramoia CulturaInstant del recital al Parc de la Serralada Litoral. Autor: Tramoia Cultura

Dins del cicle Poesia als parcs, el diumenge 5 de juny es va celebrar el recital de Xavier Mas Craviotto i Max Codinach acompanyats per Albert Girons de La Sentina a prop de Mons Observans, jaciment romà de Montornès del Vallès, al Parc de la Serralada Litoral.

El diumenge 5 de juny es va poder gaudir d’un recital de Xavier Mas Craviotto i Max Codinach, amb acompanyament musical d’Albert Girons, guitarrista de La Sentina. A l’ombra d’un pi que protegia el públic i els artistes del sol de migdia, els textos i les melodies de tots tres es van anar entrellaçant.

Tant en Xavier Mas Craviotto com en Max Codinach han sigut guanyadors del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra. La primera edició d’aquest premi convocat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el 2018, la va guanyar Renills de cavall negre, de Xavier Mas Craviotto, i la darrera, el 2021, Els angles del vent, de Max Codinach. Tots dos llibres han sigut publicats per Viena Edicions. En Xavier Mas Craviotto també va llegir textos del seu darrer poemari, La gran nàusea, publicat per Labreu Edicions. Entre les seves composicions, els dos autors van citar també l’obra de poetes com Gabriel Ferrater, Joan Vinyoli, Andreu Vidal, Frank O’Hara o Carles Rebassa, en una combinació interessantíssima i diversa.

Albert Girons, amb la seva guitarra carregada d’efectes, va oferir un ambient sonor fosc que acompanyava perfectament el to dels poemes, i també va cantar cançons de La Sentina, el seu grup amb Ildefonso Alonso. Cançons del seu últim disc Brutalismes com “El petó més llarg”, “Un tros de tu” o “Palusantus”.

El pròxim recital de Poesia als parcs serà al Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb la poeta pallaresa Magalí Garrell i la Maria Callís Cabrera, integrant de Vladivostok, el dissabte 11 de juny a les 19 h. L’endemà, diumenge 12 de juny, s’organitza una passejada poètica que sortirà a les 12 h del Centre d’Art i Natura.

L’assistència als recitals de Poesia als parcs és gratuïta, només cal inscriure-s’hi mitjançant el formulari present a la web del cicle.

Subscriu-te a la nostra newsletter