ELS LÍMITS DEL QUIM PORTA de Josep Pedrals Premi Ciutat de Barcelona 2018

Des de LaBreu Edicions tenim l’alegria i l’honor d’anunciar-vos el

Premi Ciutat de Barcelona 2018 en la categoria de Literatura Catalana per a:

ELS LÍMITS DEL QUIM PORTA de Josep Pedrals

 

___________________________________________________________________

El jurat, integrat per Glòria Bordons (presidenta), Borja Bagunyà, Marià Veloy, Eulàlia Pérez Vallverdú i Irene Jaume ha atorgat, per unanimitat, el premi a l’obra Els límits del Quim Porta de Josep Pedrals, pel mestratge en l’ús del llenguatge i la construcció d’un llibre total, summa de gèneres, que funda un nou lector i culmina una poètica insubornable.

El volum tanca la trilogia de Bolló encetada amb El Furgatori (LaBreu, 2006) i El Romanço d’Anna Tirant (LaBreu, 2012). Els límits del Quim Porta és un llibre que va més enllà de qualsevol classificació de gèneres literaris. Conté gairebé 200 poemes, una novel·la d’intriga, passatges d’amor i amistat i una inquietud filosòfica que l’emparenta amb l’assaig. Hi ha un domini del llenguatge i de la tradició literària sense parangó. És un llibre d’una complexitat i una riquesa tan evident com fàcil de llegir. Presenta tants nivells de lectura com tipus de lector hi hagi. I és que el llibre inclou gairebé tots els temes dins els límits del que importa, és a dir, els límits de la realitat.

L’acte de lliurament serà el proper dijous 14 de febrer a les 18.00 h, al Saló de Cent en un acte presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, i el Comissionat de Cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter