Laia Llobera, Pol Guasch i Maria Isern al cicle “El virus del sentit: joves i recerca vital” amb Biblioteques de Barcelona (a partir del 12 d’abril)

“El virus del sentit: joves i recerca vital”, nou cicle de l’OAR amb Biblioteques de Barcelona

Des de l’any 2006, l’Oficina d’Afers Religiosos i el Consorci de Biblioteques de Barcelona treballen conjuntament en l’organització d’activitats per donar a conèixer la pluralitat religiosa present a la ciutat. Aquestes activitats sempre han estat ideades al voltant d’un tema concret, i sempre han tingut la participació de representants i membres de les comunitats religioses de Barcelona i de professionals experts i expertes en els temes tractats. L’OAR i Biblioteques han organitzat, del 12 d’abril al 3 de maig, el cicle en línia (YouTube) “El virus del sentit: joves i recerca vital”, comissariat per Dídac P. Lagarriga.

En una situació actual com la que vivim es fa necessari, més que mai, dirigir la mirada cap a perspectives que ens inspirin sentit a la vida i que fonamentin l’esperit de confiança i recerca interior. Això es fa palès especialment entre la població jove.

Parlar del virus del sentit implica encomanar aquesta necessitat humana d’entendre i acceptar la nostra condició. Implica també escoltar diferents tradicions espirituals i de saviesa que, al llarg de la història i de les geografies, han fet d’aquesta recerca el seu fonament. I, finalment, implica també parlar d’aquest altre virus que ho sacseja tot i que ha posat la incertesa i la fragilitat al cor de la societat.

Les xerrades del cicle “El virus del sentit: joves i recerca vital” tenen com a objectiu principal parlar d’aquesta recerca del sentit vital a través de diversos testimonis que hi poden aportar la seva experiència personal i professional. Converses que es dirigeixen tant al públic jove com a les persones que treballen amb joves o que s’interessen per aquesta qüestió. A través de l’espiritualitat, l’art, l’estudi o l’activisme, les persones convidades mostraran la diversitat de camins que ens porten a explorar aquesta recerca vital. Tot i que cada sessió té un títol que la identifica, la qüestió és transversal, i d’una manera o altra les mateixes preguntes i reflexions s’aniran encreuant amb totes les intervencions.

Comissariat per Dídac P. Lagarriga, escriptor i periodista, el cicle ofereix sis xerrades, que s’articularan a través d’un diàleg obert en què els testimonis biogràfics i experiencials es combinaran amb l’aproximació més teòrica amb l’objectiu de funcionar com a catalitzadors i inspiradors d’aquesta recerca de sentit.

PROGRAMACIÓ DEL 12 D’ABRIL AL 3 DE MAIG DE 2021: (Totes les xerrades es retransmetran en directe pel canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.)

  • El sentit de la interioritat. Dilluns 12 d’abril, a les 18.30 hores. A càrrec de Siham Lech-hab, presidenta de Joventut Multicultural Musulmana, i Laia Llobera, poeta i traductora. Protestar, exigir, comprometre’s socialment és imprescindible, però sovint oblidem un espai proper i íntim, inexpugnable, que cal cuidar. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.
  • El sentit de la recerca. Dimecres 14 d’abril, a les 18.30 hores.  A càrrec de Pol Guasch, escriptor i poeta, i Teresa Guardans, membre del Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa (CETR).  Buscar a fora, buscar a dins, no parar, no conformar-se, la recerca ens mou, la recerca és l’essència de la vida. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.
  • El sentit d’escoltar. Dilluns 19 d’abril, a les 18.30 hores. A càrrec de Maria Isern, escriptora, i Mapi Rivera, artista i fotògrafa. Què ens diu el món? Com parla la vida? Aprenem a parlar i a caminar, naixem escoltant. L’atenció, el silenci i la comprensió sorgeixen d’aquesta escolta. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.
  • El sentit de la revelació en l’art. Dimecres 21 d’abril, a les 18.30 hores. A càrrec Daniel Ribas, membre d’AUDIR Jove, i Federico Frangi, fotògraf. Les arts com a manifestació d’un espai propi on expressar-nos i on poder canalitzar el món, les emocions i la bellesa. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.
  • El sentit del vincle entre religió i joves. Dilluns 26 d’abril, a les 18.30 hores. A càrrec de Josep Roca Guerrero, graduat en Antropologia Social i Cultural, i Rosa Martínez, coordinadora del grup de joves d’AUDIR sobre el diàleg interreligiós i interconviccional. Quin paper té l’espiritualitat avui? Com s’identifiquen els joves amb les religions? Quines propostes sorgeixen des del mateix jovent? Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.
  • El sentit dels mestres. Dilluns 3 de maig, a les 18.30 hores.  A càrrec de Xavier Mas Craviotto, escriptor, i Xavier Melloni, antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Mestres grans i petits, mestres vius i morts, mestres del cor i de la ment, acadèmics i espirituals. Quin valor tenen? Quina responsabilitat té l’aprenent? Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter