TOTS ELS CAVALLS d’Antònia Vicens Premi Josep MªLlompart 2017

Premi Josep Maria LlompartTots els cavalls, d’Antònia Vicens

Tots els cavalls d’Antònia Vicens (Santanyí, 1941) demostra, una vegada més, la  versatilitat de l’autora pel domini del llenguatge poètic. D’ençà que Vicens obrí la porta a la poesia l’any 2006, i amb el bagatge d’una important carrera com escriptora narrativa, l’autora de Santanyí s’ha convertit en una de les principals escriptores contemporànies en llengua catalana.

En aquest llibre de quaranta poemes Antònia Vicens dona una lliçó de vida, o com encarar-s’hi. A partir d’un somni amb quatre cavalls galopant –talment l’Apocalipsi–  l’autora desgrana essències i experiències que van des dels records d’infantesa fins a trobar-se amb l’infern i el diable per plantar-hi cara. Tal com apunta el també poeta Pere Joan Martorell, “el món és d’aquells que van a la recerca del seu propi destí” i Antònia Vicens sempre ha sabut “quin era el seu”.  Amb el mot precís i clar que sempre l’ha caracteritzat, Antònia Vicens acosta  els seus sentiments al lector fins a arribar a emocionar.

Tal com apunta el jurat dels Cavall Verd d’enguany, l’obra Tots els cavalls és mereixedora d’aquest guardó perquè aconsegueix aplegar, en un nombre reduït de poemes i amb un llenguatge aparentment sense artificis, la delicadesa punyent d’un discurs contingut i de ritme marcat sobre allò particular amb la contundència desfermada d’imatges apocalíptiques que ens enfronten a la ineluctabilitat d’allò universal.  “El primer impacte estètic, la resolució dels versos, la lectura aleatòria dels poemes o bé del llibre com un tot narratiu, ens mostren una obra de múltiples interpretacions sobre l’arribada d’un final”, assenyalen.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter