ZONA ZERO, de Núria Busquet Molist


Títol_ Zona zero
Autor_ Núria Busquet Molist
Col·lecció_ cicuta, 20
Mida_ 13×19 cm
Pàgs_276
PVP_ 16 €
ISBN_ 978-84-949702-9-0

Novel·la nominada al Premi Llibreter 2019

Núria Busquet Molist (Cardedeu, 1974). Traductora, escriptora, activista cultural. Es dedica a la traducció literària, la transcreació com a traductora autònoma i l’escriptura com a destí vital. Ha traduït teatre i poesia: Quatre minuts, dotze segons, de James Fritz, Verí, de Lot Vekemans, Nit fidel i virtuosa, de Louise Glück, Corb, de Ted Hughes, Clarice Lispector i José Saramago. El gener de 2019 guanyà el premi Jordi Domènech de traducció de poesia per la traducció de El Colós, de Sylvia Plath. Ha publicat el poemari propi Arca mínima (Edicions Tremendes, 2016) i la novel·la Partícules (Lleonard Muntaner, 2017) guanyadora del premi Pare Colom de novel·la i del 19è premi El lector de l’Odissea. És organitzadora del Festival de Poesia de Cardedeu PAM! (Poesia a Manta!) i participa com a poeta en recitals i activitats relacionades amb la poesia i amb la traducció de poesia arreu del territori. Escriu en el blog literari “Els crits de les bèsties a la nit”.

Zona Zero

La Jane creia fervorosament en la vida normal, fins fa ben poc. El marit l’ha abandonat i ella s’ha instal·lat a Manhattan. L’onze de setembre de 2001, des de l’oficina contempla, amb un got de cafè a la mà, un dels fets més tràgics de la història de Nova York. D’aquell moment, se n’allunya empolsegada i aviat iniciarà un combat contra la dona que cau de les torres. Primer contemplant-se des de fora, estèticament. Més tard enfangant-se en el batibull de la neteja necessària per reconstruir a partir de les restes de material inert.

La novel·la és una descripció de la runa, des del seu origen fins a l’inici del desenrunament, en instantànies ordenades i combats ficticis amb el poder limitador de la ment. Un procés de dol artístic viscut des de la descripció freda de la tragèdia i el caos encès posterior. Un temps d’engolida, d’escletxa sobtada al peu d’abismes. És una història absorbent, servida amb una escriptura contundent i física. Núria Busquet ens proposa un dol material i espiritual, un text centrífug que fusiona la història personal i la història universal, per mirar de crear una tela fixa de color blau Klein.

PREMSA

https://www.llegirencasdincendi.cat/2020/03/zona-zero-nuria-busquet-molist/

https://www.nuvol.com/llibres/nuria-busquet-aprendre-a-morir-de-forma-controlada-62749

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/zona-zero-de-nuria-busquet-finalista-al-premi-llibreter/video/6055606/

https://vidallibre.com/2020/10/09/zona-zero-nuria-busquet-molist/

https://www.catorze.cat/noticia/13241/ruina-no-es-me-imaginava

https://www.eltemps.cat/article/9096/nuria-busquet-minteressa-mes-el-text-que-la-historia

 

 

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter