convocatòria i bases 9è Premi Francesc Garriga, fins el 31 de maig 2024

BASES DEL NOVÈ PREMI FRANCESC GARRIGA  DE POESIA

Les editorials La Breu Edicions, AdiA Edicions, Edicions del Buc i Cafè Central, i patrocini de LiberisLiber convoquen conjuntament per vuitè any consecutiu el Premi Francesc Garriga de Poesia adreçat a poetes inèdits, per tal de rememorar l’amic i poeta.

BASES

  1. Hi podran concórrer, en català (ni traduccions, ni falsedats, ni plagis, ni escriptura IA) tots els poetes que NO hagin publicat cap llibre i siguin autors inèdits (ni de poesia ni altres gèneres literaris —es comprovarà el registre ISBN) fins al moment de tancar aquesta convocatòria, sense cap límit d’edat.*

 

  1. El premi consistirà en la publicació del llibre dins la col·lecció “Francesc Garriga”, que co-editaran les quatre editorials convocants del Premi, i una escultura de l’artista Llorenç Garcia. Les editorials convocants s’ocuparan que el llibre premiat tingui una àmplia difusió al llarg i ample de tots els territoris de parla catalana.

 

  1. L’edició del llibre guanyador sortirà impresa la tardor de 2024 i es signarà un contracte estàndard d’edició.

 

  1. Es presentarà una còpia electrònica del llibre original en format PDF a l’adreça: premigarriga@gmail.com

 

  1. A la primera pàgina del llibre s’hi consignarà el nom del Premi, i el nom, cognoms, adreça postal, telèfon i adreça electrònica del poeta. No s’admeten treballs sota pseudònims.

 

  1. Les obres concursants s’hauran d’enviar a l’adreça electrònica abans esmentada en el període entre l’1 de febrer i el 31 de maig de 2024.

 

  1. Les obres concursants hauran de tenir una llargada similar a un llibre corrent de poesia.

 

  1. El Jurat estarà format per les següents persones: Esteve Plantada, Marc Romera, Paco Bononad, Pau Vadell, Jordi Valls, Veronika Paulics i Martí Berlanga —que actuarà com a secretari.

 

  1. El Jurat podrà declarar desert el Premi i resoldre inapel·lablement totes aquelles qüestions no estipulades en aquestes bases.

 

  1. El veredicte del premi es farà públic en un acte literari a la fira LiberisLiber del qual s‘informarà oportunament.

 

* També es considerarà inèdita la persona que hagi participat a  alguna antologia o recull de poemes i la seva extensió no superi  un 20% del total del llibre on es recull.

 

 

 

 

 

Subscriu-te a la nostra newsletter