EL FURGATORI. Josep Pedrals

Títol_ El furgatori

Autor_ Josep Pedrals

Col·lecció_ Alabatre, 3

Pàg_ 117

PVP_ 14 euros

ISBN_ 84-933-76280

Josep Pedrals (Barcelona, 1979), a apart de poeta i recitador ha exercit de llibreter, ha treballat en l’ensenyament de la poesia i ha organitzat i participat en infinitud de recitals arreu del món.

Ha publicat Els buits enutjosos (Ass. Cult. Container, 1999), Escola italiana (Ed. 62/Empúries, 2003), “És un poema” (dins Qui no mereix una pallissa, L’esfera dels llibres, 2005) i Eclosions (amb fotografies d’Ester Andorrà, Labreu ed., 2005).

Pedrals no escriu mai els seus llibres. A El furgatori l’autor emprèn la reconstrucció fragmentària del dietari d’un tal Quim Porta, tasca que li permet posar en pràctica tota la teoria exposada en les suposades traduccions d’Escola italiana, satiritzant l’estil Amades per plasmar l’èpica lírico-pragmàtica en un llibre que, a cavall de la poesia i el comentari, aprofita el joc de la ficció dintre de la ficció per disfressar, irònicament i amb aquell barroquisme que defineix el llenguatge de Pedrals, de pseudo-popularitat i erotisme aquests poemes, o aquesta sàtira, o dietari de la vila de Bolló.

En Pedrals també té un blog.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter