AFOLLADA, de Laia Martinez

Alabatre 67_OK

Títol_ Afollada
Autor_ Laia Martinez i Lopez
Col·lecció_ alabatre, 67
Pàgs_ 88
PVP_ 13€
ISBN_ 978-84-944330-7-8

Laia Malo (Berga, 1984) escriu amb una idea fixa: assolir la comunicació total a través del retrobament de poesia i música en l’espai — la carn. Des del 2011, és la meitat del duet d’electrovèrsia Jansky, amb qui ha editat els discs Un big bang a la gibrella i ÉÈ (Primeros Pasitos, 2013, 2015) i l’òpera techno Parella. Amb el col·lectiu Cap de Turc (CdT: Discmedi, 2014) explora el postfolk il·lustrat en directe. La interacció amb altres creadors és tan essencial com la lectura i la traducció de poesia russa: Dels troncs d’oliveres velles (Lleonard Muntaner, 2013) i Andorra i el poeta (IEA, 2015), de Max Voloixin, o l’antologia de poetes siberians 7.516 Km. (IEB, 2015).
Com a poeta va debutar amb L’abc de Laia Martinez i Lopez (Documenta Balear, 2009), versos punk jugaven a fer sang i ereccions. L’inèdit Preposicions indecents (2010) reprenia la forma — les formes. A L’estiu del tonight, tonight (Premi Art Jove, El Gall Editor, 2011) el reconeixement de l’Altre i la necessitat del Viatge obligaven a una concisió músico-mística del sexe: la creació com a llenguatge i els mots com a instruments. Malo accepta la seva condició tricèfala de poeta, traductora i músic a Cançó amb esgarrip i dos poemes (Lleonard Muntaner, 2015), que ja avança ferm pels camins de la veu pròpia.
Afollada és la por de la carn en desacord amb l’animal, és el dolor del cervell que no se sent còmode governant, és la literatura amiga que s’hi passeja estranya però marcant el ritme.

  • […] Afollada, el títol del darrer llibre de poemes de Laia Martinez i Lopez, publicat per Labreu Edicions aquest febrer, pot provocar, per ell mateix, tant adhesions indefallents com rebuigs viscerals. Tanmateix, en la majoria dels casos, aquests prejudicis es deuran a la desconeixença del significat del mot, que tan poc té a veure amb la primera reacció immediata que —per proximitat a una altra paraula molt més usual, que descriu barroerament l’acte sexual— provoca, en un o altre sentit. Reacció, això no obstant, que fa difícil pensar que sigui casual; que no s’hagi previst en escollir el títol. […]

  • […] Laia Martinez i Lopez (Labreu Edicions, març 2016). Poesia que vol, sobretot, comunicar, transmetre, dir el que no es pot dir, expressar […]

  • Deixa un comnetari

    You must be logged in to post a comment.

    Subscriu-te a la nostra newsletter