LA CARPETA ÉS BLAVA, d’Adrià Pujol

Títol_La carpeta és blava
Autor_ Adrià Pujol Cruells

Col·lecció_ cicuta, 14 3a edició
Pàgs_ 298
PVP_ 17 €
ISBN_ 978-84-946624-0-9

Premi Liberisliber Pensa (no-ficció) 2017

Adrià Pujol i Cruells. Antropòleg i escriptor, compagina la docència amb la museografia. Escriu a la Revista de Girona, al Diari de Girona i a l’AVENÇ. És membre fundador de l’Observatori de la Vida Quotidiana (www.ovq.cat). Ha publicat assaig (Entre el poder i la màscara, Generalitat de Catalunya), biografia (Joseph Pujol, Curbet), ficció (Alteracions, Males Herbes), experimental (Quin Déu enamora, Curbet) i memorialisme (Escafarlata d’Empordà, Sidillà). Els seus darrers llibres són Picadura de Barcelona (Sidillà, 2014), Guia sentimental de l’Empordanet (Pòrtic, 2016) i la traducció de L’Eclipsi de Georges Perec (L’Avenç, 2017).

Un bon dia en Iakim, arquitecte barceloní instal·lat a l’Empordà, entra en un bar i contempla estupefacte uns clients habituals que intercanvien dards enverinats. Les ofenses van pujant de to i l’espectador està convençut que arribaran a les mans. Però no, només s’estan collonant. El collonar és una forma cantelluda de sentit de l’humor. No és una singularitat empordanesa, però en aquestes terres està considerat disciplina olímpica.

 

En aquest llibre blau, hi trobareu les actes d’una llarga i accidentada nit en blanc i la conversa entre l’autor ―nascut al «triangle de les Bermudes» entre Begur, Palafrugell i Regencós― i el nouvingut de Can Fanga. És una versió nostrada i hilarant del mètode socràtic («collona’t a tu mateix») entre birres, vi negre, sonsos i una freda lluna creixent. Però no oblidem que l’humor és una cosa ben seriosa: el menú inclou viandes ben variades. Aquesta carpeta blava ve tan farcida que cap lector es quedarà amb gana. I n’hi ha per llepar-se els dits.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter