ILLES LLIGADES, de Melcion Mateu

IllesLligadesmitjana

Títol_ Illes lligades

Autor_ Melcion Mateu

Epíleg_Andreu Gomila

Col·lecció_ Alabatre, 56

Pàgs_80

PVP_ 13 €

ISBN_ 978-84-942897-6-7

 

Melcion Mateu (1971) és poeta, traductor i crític literari; autor dels poemaris Vida evident (1999, Premi Octavio Paz), Ningú, petit (2002) i Jardí amb cangurs (2005). Del 2002 és la plaquette Vigila, Flip / Careful, Flip, amb traducció anglesa de Matthew Tree. Té pendent de publicació l’antologia Habitaciones y canguros (2002-2012). Alguns poemes seus també es van incloure en l’antologia Los versos de los acróbatas (Mèxic, 2005), i han aparegut a revistes com The Paris Review (USA); Inostrannaya Literatura (Rússia); Literatura. Mesecnik za knjzevnos (Eslovènia); i Celuzlose (Brasil). Mateu també ha traduït obres com Alguns arbres i Autoretrat en un mirall convex, de John Ashbery, El fantasma d’Anil, de Michael Ondaatje i el poema en prosa Coses que et llegeixo de Siri Hustvedt, entre d’altres. Ha publicat ressenyes, entrevistes i cròniques sobre la vida cultural i nocturna de Nova York als suplements culturals dels diaris Avui, Diari de Balears, El País i La Vanguardia.

 

Mateu és doctor en espanyol i portuguès per la New York University amb la tesi La rosa en las tinieblas: Dau al Set, Postismo y la vanguardia latente (1945-1953); màster en literatura comparada per la Cornell University (USA) i llicenciat en Filologia Espanyola per la UAB. Nascut a Barcelona fill de pares mallorquins, va viure a Nova York entre el 2005 i el 2014, i actualment viu a Florianópolis, Brasil.

 

Els poemes d’Illes lligades, amb què guanyà el Premi Jocs Florals de Barcelona 2014, recorren els paisatges d’aquests arxipèlags.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter