LA BELLA EUROPA de Marc Masdeu

Títol_ La bella Europa
Autor_ Marc Masdeu
Col·lecció_ Cicuta, 29
Pàgs_ 352
Preu_ 20 €
ISBN_ 978-84-126659-9-4

 

La bella Europa relata dues històries aparentment deslligades durant tres dies de febrer de dos mil dotze. Dos fets decisius sacsejaran les vides dels protagonistes.

A Maríupol (Ucraïna), l’Europa exerceix la prostitució de luxe per escapar del barri decadent on viu amb el seu pare i el seu germà. La necessitat de fugida ve, també, del record de la mare absent que l’abandonà. L’Europa passa els dies amb en Iaroslav i l’Oleksandr, dos mafiosos de baixa estofa, en un país que manté els equilibris en les seves relacions amb Rússia.

A l’altra banda de món, en Pere Novell és el fill d’un empresari ramader al poble de Soses (el Segrià). Alterna la seva ocupació de becari en una editorial a Barcelona amb la feina al negoci familiar. En la placidesa d’una vida benestant, imagina un futur com a escriptor i segueix anant a caçar amb el seu millor amic, l’Edmon. El seu dia a dia còmode s’enterboleix amb dubtes vitals i una creixent vacil·lació sentimental fruit d’unes relacions massa apamades.

Els dos drames, realistes i mancats d’èpica, descriuen la fugida endavant dels personatges que transiten per un món sense esperança i devastat per les diferents crisis. Masdeu abasta l’equidistància entre dues existències paral·leles amb un minuciós retrat de l’amistat i de la pèrdua, de l’amor i del ritme frenètic d’una societat que resta impassible davant les tragèdies més íntimes.

 

PREMSA

El Quadern d’El País https://elpais.com/quadern/2023-09-23/la-bella-europa-de-marc-masdeu-el-transit-de-la-mort-i-lamor.html

El bloc del SrDolent https://www.llibressenyordolent.cat/la-bella-europa-marc-masdeu/

Núvol https://www.nuvol.com/llibres/quan-cal-fugir-perque-la-vida-no-tescalfi-342950

LRP https://www.lrp.cat/lrp-arts/article/2363458-un-escriptor-basicament-llegeix.html

Malarassa diari de Terrassa https://malarrassa.cat/cultura/mon-literari/mai-no-es-comenca-de-nou-la-bella-europa-de-marc-masdeu/

Subscriu-te a la nostra newsletter