LLIBRE DE REVELACIONS, de Laia Llobera

Títol_ Llibre de revelacions
Autor_ Laia Llobera
Il·lustració_ Jordi Pagès
Pròleg_ Tònia Passola
Col·lecció_ alabatre, 103
Pàgs_ 98
PVP_ 14 €
ISBN_ 978-84-120772-7-8

 

Laia Llobera (Barcelona, 1983). Poeta, narradora i traductora. És doctora en Llengua i Literatura Catalanes. Ha publicat els llibres de poesia: Cicles (UAB, 2009), Més enllà dels grills (La Comarcal, 2011), Certesa de la llum (LaBreu Edicions, 2014) i Boscana (Lleonard Muntaner, 2018). La seva obra poètica ha estat traduïda a l’anglès i a l’italià i ha rebut diversos premis, entre els quals destaquen el Premi Alella a Maria Oleart i el Premi Pare Colom d’Inca.

 

A Llibre de revelacions, la poesia de Llobera reprèn l’alè de caire místic amb què respira la seva poètica anant un pas més enllà, un pas que la porta a la desaparició del jo parlant de l’autor, al somni i a l’endevinació. Una poesia que acaba convertint-se en paisatge i percepció sensorial o intuïció emocional passant tot això per un sedàs d’essencialitat i economia expressiva que deriva inevitablement en la despersonalització expressiva del haiku.

 

Llibre de revelacions, o “allò que des de temps remots ens parla del passat”, en paraules de Tònia Passola, és l’obra que clou el cicle místic iniciat amb Certesa de la llum i Boscana. La poeta ens parla, en aquest llibre, de l’amor, de la contemplació i de la força de l’esperit. I ho fa a través de les pedres, dels astres, del somni i de l’endevinació, amb la voluntat de retrobar tot allò important i essencial. Fetillera i trobadora, Llobera basteix poemes de gran intensitat lírica, plens de força, que la consoliden com una veu sorprenent i singular dins la poesia catalana actual.

 

PREMSA

NÚVOL https://www.nuvol.com/llibres/lanima-te-cos-de-paraula-120196

LA LECTORA https://lalectora.cat/2020/10/06/algunes-notes-en-net-sobre-mistica-i-poesia-despres-de-llegir-llibre-de-revelacions-de-laia-llobera/

DIARI ARA http://s893146820.mialojamiento.es/entrevista-a-laia-llobera-llibre-de-revelacions-al-diariara-28-06-21/

revista EL CARGOL https://elcargol.com/tempus-legendi/7929-llibre-de-revelacions-de-laia-llovera

CARÀCTERS https://revistacaracters-uv.es/desa-el-desig-lluny-del-foc-de-la-lletra/

 

 

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter