notícia del guanyador del primer Premi Francesc Garriga de poesia: Guillem Gavaldà amb FAM BRUTA

El nom del guanyador s’ha fet públic en el marc de Liberisliber, la fira del llibre independent que se celebra aquest cap de setmana a Besalú

El jove Guillem Gavaldà, guanyador del Premi Francesc Garriga | Esteve Plantada

Des de fa set anys, la Plaça del Prat de Sant Pere de Besalú es converteix en el centre neuràlgic de l’edició independent catalana cada primer cap de setmana d’octubre. Any a any, Liberisliber es consolida com un incontestable de l’edició de proximitat, propiciant l’encontre entre autors, editors i lectors i mostrant un model editorial que posa en comú inquietuds i novetats. Enguany, a més, la fira ve amb el naixement del primer Premi Francesc Garriga, un reconeixement que premia autors inèdits.

El premi, que no té remuneració econòmica, ha estat lliurat aquest dissabte 1 d’octubre en el marc de Liberisliber i ha recaigut en el jove Guillem Gavaldà. L’obra porta per títol Fam bruta i serà publicada en coedició entre tres de les editorials de més prestigi de l’ecosistema de la poesia catalana: LaBreu edicions, Adia edicions i Cafè Central, les tres editorials que han organitzat i convocat el guardó.

“Sense voler-ho, els poemes de Gavaldà eren una resposta a la poètica de Francesc Garriga”, asseguren els editors en declaracions a NacióDigital. “És molt complicat aconseguir una veu pròpia, i el llibre ho és”, destaquen. “Té un nucli i una energia condensada. Tots els poemes estaven ben travats, amb una narrativitat i sensibilitat comuna”, mèrits suficients com per destacar una nova veu del panorama literari català.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter