OBTENIR L’AUSTER ALBÓ, de Sebastià Bonet

Títol_ Obtenir l’auster albó
Autor_ Sebastià Bonet i Jordi Vintró
Col·lecció_ alabatre, 100
Pàgs_ 208
PVP_ 17 €
ISBN_ 978-84-120772-3-0

Sebastià Bonet Espriu (Barcelona, 1943) és llicenciat en física amb un DEA d’Astrofísica per la Sorbona. També és doctor en Filologia Catalana, amb una tesi dirigida per Joan Solà, i exercia de professor titular de sintaxi catalana a la UB. Ha publicat diversos textos sobre gramàtica generativa, sobre Pompeu Fabra i sobre Salvador Espriu, de qui en va organitzar el I Simposi Internacional (2004) [Edició crítica amb pròleg i notes de Primera història d’Esther (1996); “Un llibre de salms perdut” dins Si de nou voleu passar. I Simposi Internacional Salvador Espriu (2005)]. L’any 2012 va publicar el recull de tankes És això, més o menys.

 

Voluntàries (LaBreu Edicions, 2013) va ser un exercici de desmesurada complexitat en què la literatura textual assolia un cim de virtuositat on les matemàtiques, que actuen com a imposició i restricció, no impedeixen que l’autor acabi exposant el sentit contextual que buscava.

 

I ara, amb Obtenir l’auster albó, no només ho torna a fer sinó que compta amb la complicitat interpretativa de Jordi Vintró (autor de meravelles com Eugeni i altres, Cançons per a en Jaume, Ludwig, Insuficiència mitral, Cartes de sotamà i La bassa de les oques), que glossa cada una de les onzenes amb una genialitat hermenèutica, agudesa interpretativa, ironia i erudició que converteixen la lectura d’aquestes onzenes en una experiència extraordinària de divertiment i gaudi lector d’alta volada.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter