PEUS DE FANG, de Marc Masdeu

PeusDeFangmitjana

Títol_ Peus de fang
Autor_ Marc Masdeu
Col•lecció_ cicuta, 5
Pàgs_298
PVP_ 18 €
ISBN_ 978-84-940964-5-7

Peus de fang no és “una altra novel•la sobre la guerra civil”. Aquí, el conflicte armat fratricida és, només, el detonant d’un seguit de canvis que sacsejaran les vides creuades d’uns personatges que ja mai més no podran ser allò que anaven a ser. Els conflictes familiars, llargament amagats, esclaten; les vides senzilles es trenquen; els destins, marcats per la rutina i la poca ambició, es torcen, en una novel•la coral on els personatges d’un poble petit van completant, amb el seu periple interior i catapultats cap a experiències extremes, el mosaic de la derrota.

Passió, perversions, aventures a l’Àfrica i Indoxina, misteris, secrets de família i de convent, van formant una teranyina que esclata a partir de la terrible experiència d’uns quants refugiats al camp d’Argelers, on les condicions extremes porten Adam a allistar-se a la Legió Estrangera i a viure guerres i viatges als confins del món, mentre la Mili, vivint del record dels seus encontres, es dedica a teixir-li el jersei que l’abrigui quan torni de la seva odissea.
Marc Masdeu, autor dels enlluernadors relats de Les tombes buides, ens acosta al seu món personal de devastació i esperpent en aquesta novel•la on la realitat històrica que ens explica conviu amb la màgia de Conrad i el gest narratiu de Blai Bonet, on una decisió precipitada pot marcar, a la llarga, la diferència entre la mort o una supervivència agònica, entre el confort incòmode o el benestar més efímer.

Marc Masdeu (Castellar del Vallès, 1976) És periodista i viu a Soses (el Segrià). És autor dels llibres de poesia: El gos autodidacte (2003, Premi Josep M. López Picó), Els escalfadors (2004, Premi Parc Taulí), Les nances (2006, Premi Les Talúries) i El carnisser del fred (LaBreu Edicions, 2010). També és autor de Les tombes buides (Cossetània Edicions, 2010. I Premi de Narrativa Món Rural), on, a través de vuit narracions que formen una unitat, ens acosta al mite de la descomposició d’un poble mitjançant la seva peculiar visió agònica i rocambolesca, empeltada de melodrama.

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter