QUADRUPÈDIA de Martí Berlanga

Títol_ Quadrupèdia
Autor_ Martí Berlanga
Pàgs_ 86
Preu_ 14€
ISBN_ 978-84-127601-3-2

 

Martí Berlanga, nascut l’any 2002 a Barcelona. Actualment cursa a l’Institut del Teatre de Barcelona en els estudis superiors de Direcció i Dramatúrgia Escènica. Ha obtingut el títol de finalista en el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, l’any 2022, amb el seu poemari Cua de culpa.

El poemari, afirma l’autor, és un trànsit pels llindars: «pel llindar d’allò prohibit i allò permès, el llindar entre jo i tu, el llindar entre el cos i l’exterior, el propi i l’extern. M’interessava molt generar un discurs sense posició. No fer una apologia sobre l’abús o sobre la insatisfacció o la falta d’autonomia. Preferia reflectir algunes horribles sensacions com: gaudir l’abús, sentir-se reconegut en l’abús, refugiar-se en la violència. Ho resumiria com una falta de prejudici.» D’estil marcat per l’escriptura automàtica, està conformat per referents directes com Josep Palau i Fabre, Harold Pinter, Dino Buzzatti; i els còmics de: Jeff Jones, Moebius. Hi apareixen temes com la reconciliació amb el jo, l’alteritat, el record, la memòria i la relació humana amb l’animalitat, entre d’altres.

El Premi Francesc Garriga de poesia és un guardó de poesia per a poetes inèdits en record al poeta i mestre Francesc Garriga. Premi creat el 2016, es convoca anualment per les editorials LaBreu Edicions, Edicions del Buc, AdiA Edicions i Cafè Central, amb la col·laboració de la Fira d’Editorials Independents LiberisLiber. L’obra guanyadora es publica en la col·lecció Francesc Garriga.

El premi, que porta per nom el poeta sabadellenc Francesc Garriga, es va donar a conèixer a la Fira LiberisLiber de Besalú dissabte 7 d’octubre.

2016: Guillem Gavaldà, per Fam bruta
2017: Maria Isern, per Sostre de carn
2018: Pol Guasch, per Tanta gana
2019: desert
2020: Joaquim Cano, per Tota flor sense cossiol
2021: Raquel Pena Martínez, per La breu història dels Estats Units
2022: Jèssica Ferrer Escandell, per Som aquí

PREMSA

Diari Última Hora  http://‘Quadrupèdia’, o cómo la posición física sirve para reflexionar sobre los orígenes y los abusos Martí Berlanga, ganador del octavo Premi Francesc Garriga, recita este martes

Betevé https://beteve.cat/cultura/joves-poetes-estrenen-festival-barcelona-poesia/

Subscriu-te a la nostra newsletter