VULCANO, de Max Besora (edició il·lustrada i definitiva )

Títol: Vulcano

Autor: Max Besora

Il·lustracions: Nino Cabero Morán

PVP: 17 euros

Pàgines: 168

ISBN: 978-84-123289-3-6

 

Max Besora (Barcelona, 1980) ha publicat L’espectre electromagnètic (Pagès editors, 2008, Premi de Poesia Benet Ribes XLIV) i les novel·les Vulcano (LaBreu Edicions, 2011), La Tècnica Meravellosa: una novel·la de campus (Males Herbes, 2014), Aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya (Males Herbes, 2017, Premi Ciutat de Barcelona 2018 de Literatura Catalana), l’assaig/ficció Trapologia (Ara Llibres, 2018), coescrit amb Borja Bagunyà i La musa fingida (en català a Males Herbes i en castellà a Orciny Press, 2020). Aquest volum celebra els 10 anys de publicació de Vulcano amb l’art de Nino Cabero Morán.

Vulcano

Sant Pancraci del Paradís trontolla a la falda de Vulcano i és evacuat. Un home de ment al·lucinada, elegant com un vampir i amb aires d’Errol Flynn,  contempla la destrucció del poble al mateix temps que atura el tempo de la seva ànima en plena rebel·lió quasi extàtica. El deliri, la solitud, el fatalisme, l’humor, el desamor, el caos i una difusa esperança de redempció l’acompanyen en un viatge sense retorn cap a l’infern. En un món on el temps s’atura sota tota mena d’atacs —reals o imaginaris— el protagonista improvisa una vida nova, una calma estranya. En un desvari de lava que retrona amb xispa i estil s’aproxima a la tragèdia que neix dins seu.

A cavall de la literatura irada i escandalosa d’Osvaldo Lamborghini i la poètica inconformista d’El diari d’un boig de Lu Xun, la literatura de Max Besora resulta pertorbadora: una batalla sense treva entre la raó i la follia, entre la paraula i el caos. Una aproximació inquietant a la fi del llenguatge.

Quan es compleixen deu anys de la primera erupció de VULCANO, aquesta edició definitiva, i il·lustrada, celebra un ball de paraules on fer esclatar un moviment constant al servei de la imaginació comme il faut. Ni molt més ni molt menys. Un llegat caníbal. Lava mental. Un volcà literari.

Hurtado&Ortega publica Vulcano en castellà.

PREMSA

ELS EXPERTS https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/els-experts/max-besora-miquel-de-palol-extravagancia-literaria-catalana-transgeneracional/audio/1106044/

LRP https://www.lrp.cat/lrp-arts/article/1993551-experts-en-fracasologia.html

MÉS 324 https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/max-besora-ens-presenta-la-novella-vulcano/video/6110075/

REVISTA FURTHER https://theobjective.com/further/max-besora-la-invencion-de-un-lenguaje-literario-particular-es-lo-que-diferencia-a-un-autor-a-de-un-escritor?fbclid=IwAR20N0p4uA367wo7C26ZoUysGCAqHiCNV8GENYbhikymTHB2ZoANpHRHOOA

NÚVOL https://www.nuvol.com/llibres/un-episodi-apocaliptic-segons-max-besora-199220

 

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter