ALCOHOLS de Guillaume Apollinaire i EL SETEMBRE I LA NIT de Maica Rafecas a les Propostes Vinícoles Literàries de Vilaweb (13.12.21)

ALCOHOLS de Guillaume Apollinaire i EL SETEMBRE I LA NIT de Maica Rafecas a la tria de llibres vinícoles de Vilaweb per aquestes festes:

Us oferim una selecció de llibres de vins i menges que s’han editat enguany, la majoria publicats del maig al desembre, després de Sant Jordi. Guies vinícoles, receptaris de cuina, obres de ficció al voltant del vi i llibres vinculats al món rural i la natura, per a regalar aquestes festes.

PROPOSTES VINÍCOLES LITERÀRIES

Alcohols
Guillaume Apollinaire
Traducció d’Andreu Gomila
Labreu Edicions
Acaba de sortir dins la col·lecció Alabatre de poesia aquest títol que és un clàssic i que Andreu Gomila retrata com una simfonia poètica polifònica que explora un munt d’àmbits lírics, del vers lliure a l’elegia, de la familiaritat paisatgística renana a l’experimentació, però també el tractament de l’amor i els desenganys i frustracions, que Apollinaire viu d’una manera molt intensa. Guillaume Apollinaire (Roma, 1880 – París, 1918), d’origen polonès, és un dels poetes més destacats de principi del segle XX, ferm promotor del cubisme, l’orfisme i precursor del surrealisme. Durant setze anys, Apollinaire es va dedicar a la construcció d’aquests Alcohols que es converteixen en una mena de recerca de la modernitat que juga amb la tradició i amb una voluntat de renovació formal de la seva poesia.

El setembre i la nit
Maica Rafecas
Labreu Edicions
Primera novel·la d’aquesta escriptora de Llorenç del Penedès, que ambienta la trama en aquest Penedès vinícola marcat per la construcció de polígons industrials a costa d’arrencar vinya. L’obra, que no vol deixar de ser literatura i que en l’estil es nota que Rafecas prové de la poesia, planteja alguns dels grans temes del món rural i del país sobre els quals la història assenyala i en té una posició crítica: l’especulació urbanística, la destrucció de conreus de vinya, l’abandó de la terra, la manca de pagesos joves…

Montse Serra, Vilaweb (12.12.21)

https://www.vilaweb.cat/noticies/30-llibres-vi-cuina-paisatge-regalar-nadal/

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter