CARBASSA EMERGENT, de David Ymbernon

Alabatre 66

Títol_ Carbassa emergent (Llum de bengala)
Autor_ David Ymbernon
Col·lecció_ alabatre, 66
Pàgs_ 56
PVP_ 11 €
ISBN_ 978-84-944330-2-3

 

 

David Ymbernon (Igualada, 1972) és un artista visual i poeta posseït pel color taronja. Estudia pintura a Tàrrega i amb uns companys de l’ʹEscola d’ʹArts i Oficis realitza l’ʹobra Encens de Dadà (1994). S’ʹintrodueix en el món poètic de la mà de Carles Hac Mor amb la primera Revista Caminada (1995). Comença a exposar a Barcelona i fa les primeres accions i performances a Metrònom, al CCCB, a La Capella… Exposa a Berlín, Madrid, Verona, Nîmes… A nivell escènic se situa entre la poesia visual, el teatre d’ʹobjectes i el parateatre. Latung La La pilot-­‐‑cuiner (2000) fou la primera obra de la sèrie de 24 aplegades sota el títol Latung La La, que el porten a participar en tota mena de festivals i fires d’arreu.
La seva poesia s’ʹha publicat en recopilatoris, com Poesia a la frontera / Antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana (March Editor,2011), Ningú no ens representa-­‐‑Poetes emprenyats (Setze Vents Editorial, 2011), Ferro (LaBreu Edicions, 2009), Evidències cel∙lulars / Poesia emergent en català(UAB, 2009), Les Vaques Magres BOUESIA 2007 (Arola).

Carbassa emergent és el seu primer llibre individual, on la poesia, com l’art i l’escena, canalitza el joc i les emocions, i, des de la intuïció, Ymbernon paraulitza les seves idees de sempre, a cavall de la descripció i la imaginació, presentant-­‐‑nos un món disfressat de mirada d’infant que sorprèn per la seva aparença de matèria ingènua sota la qual s’hi amaga un univers creatiu singular que transita de la sentència a la màgia, passant per l’emoció, i de la paraula al color (carbassa).

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter