ELS DOS REMORDIMENTS DE CLAUDE MONET, de Michel Bernard

Títol_ Els dos remordiments de Claude Monet
Autor_ Michel Bernard
Traducció_ Ferran Ràfols Gesa
Col·lecció_ la intrusa, 25
Pàgs_ 173
4 làmines de Monet a color
PVP_ 18 €
ISBN_ 978-84-121712-1-1

 

MICHEL BERNARD (Bar-Le-Duc, França, 1958) és escriptor i alt funcionari, en excedència des de 2016. Ha escrit catorze novel·les centrades en figures històriques de diverses èpoques. En destaquem Comme un enfant (2003), dedicat al pare de la cançó francesa, Charles Trenet,  Els boscos de Ravel (LaBreu Edicions, 2018) Premi Livres et Musiques 2015 del festival de Deauville i Le Bon Cœur, sobre la figura de Joana d’Arc.

 

A Els dos remordiments de Claude Monet, Bernard veu i escolta admirablement la pintura i la vida de Monet. Des dels remordiments personals que l’acompanyen en uns temps tràgics a la  passió universal per la bellesa. La novel·la ha rebut els premis Marguerite Puhl-Demange i Libraires en Seine.

 

Els dos remordiments de Claude Monet narra l’entusiasme per la vida de la bèstia sensible que era Monet. Una vida profundament marcada per la passió amorosa cap a la seva primera muller i la mort dels que estima. Viatgem per una Europa convulsa, des del París de 1870 fins la tragèdia de la Gran Guerra, i els successius canvis de paisatge que la història provoca en la vida i la pintura de l’artista. Hi trobem els vaivens del destí que determinen la trajectòria del creador i el relat precís d’una generació que inventava una nova manera de copsar el món. És un cant a la força de l’amistat i l’amor, en sintonia amb el poder evocador de l’art, sense oblidar els poderosos contratemps de la fortuna.

 

Bernard restituteix, amb talent excepcional, la mirada de Claude Monet. En fa un retrat d’infinita delicadesa on, amb el ritme dels dies, copsem el naixement d’un nou art que ens protegirà de la lletjor i l’angoixa. Amarats d’una claror llunyana i evocadora vibrem amb una lectura plena de matisos, vivències i colors.

PREMSA

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1818752-l-enigma-de-la-creacio.html

https://llegim.ara.cat/ficcio/quadre-obert-canal_0_2492150976.html

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/biografia-ficcionada-de-monet/video/6051555/

https://www.nuvol.com/art/monet-i-la-llum-de-la-natura-106212

http://www.llegirencasdincendi.cat/2020/10/les-passions-de-claude-monet/

https://www.taradell.com/2020/11/03/critica-literaria-els-dos-remordiments-de-claude-monet-de-michel-bernard/

https://www.instagram.com/p/CHDqa2Ulbfm/

https://www.llegir.cat/2020/10/les-passions-de-claude-monet/

http://dimartsdellibres.blogspot.com/2020/10/els-dos-remordiments-de-claude-monet.html

Deixa un comnetari

You must be logged in to post a comment.

Subscriu-te a la nostra newsletter