fragment d’ELS BURGESOS DE CALAIS de Michel Bernard a Vilaweb (30.09.23)

Fragment: ‘Els burgesos de Calais’, de Michel Bernard

  • LaBreu publica la tercera obra de Bernard, aquesta sobre l’escultor Auguste Rodin, en una traducció de Ferran Ràfols Gesa ·
  • L’autor visitarà diverses ciutats catalanes, aquesta setmana entrant
VilaWeb

L’escriptor Michel Bernard.

Acaba d’arribar a les llibreries Els burgesos de Calais, de Michel Bernard (Bar-Le-Duc, 1958), una novel·la centrada en l’univers de l’escultor Auguste Rodin. La traducció és de Ferran Ràfols Gesa i l’ha publicat LaBreu Edicions. El segell ja té al catàleg dues obres del mateix autor: Els boscos de Ravel, dedicada al compositor, i Els dos remordiments de Claude Monet, que tracta la vida del pintor impressionista. Aquestes altres també traduïdes per Ràfols. Bernard és escriptor i alt funcionari francès i escriu novel·les centrades en figures històriques de diverses èpoques.

La història gira al voltant de l’encàrrec que el batlle de Calais va fer a Rodin, l’escultura d’Els burgesos de Calais, unes figures llegendàries. L’escultor va tardar deu anys a donar per acabada aquesta escultura coral, una de les creacions més importants de la seva carrera, també per a la història de l’art i, en concret, de l’escultura moderna.

Llegiu un fragment d’Els burgesos de Calais, de Michel Bernard (LaBreu).

Michel Bernard s’estarà a Barcelona la setmana vinent i farà presentacions del llibre a Barcelona, Mataró, Sant Just Desvern, Banyoles i La Garriga.

Subscriu-te a la nostra newsletter